Een temperamentvolle kameraad

Cover

Paperback €24,95 - ISBN 978-90-9031652-9
Hardcover €32,50 - ISBN 978-90-9031651-2
(Hardcover alleen verkrijgbaar bij Hobo-atelier van der Heide en via het boekwinkeltje op deze site)

Verkoopadressen

- Online via het boekwinkeltje op deze site
- In Haarlem bij Hobo-atelier van der Heide
- In Utrecht bij Broekmans & Van Poppel
- In Antwerpen en Leuven bij Crescendo Music (ook online)

Luistertips

Luister ook naar de Spotify afspeellijst van Een temperamentvolle kameraad met luistertips van de geïnterviewden en de auteur.

De hobo trekt met zijn rijke klankkleur en zijn weerbarstige karakter bevlogen mensen aan die niet bang zijn voor een uitdaging. In Een temperamentvolle kameraad vertellen hoboïsten als Han de Vries, Pauline Oostenrijk en Marcel Ponseele over hun intense band met het instrument en hoe ze hun vak benaderen. Hobobouwer Philippe Rigoutat geeft vanuit zijn atelier inzicht in het ingewikkelde ontwerp van de hobo en wat ervoor nodig is om het instrument goed te laten klinken. Onderzoekers belichten enkele invloedrijke Nederlandse en Belgische bijdragen aan de historie van de hobo. De verhalen van in totaal zestien professionals uit de hobowereld geven inzicht in het instrument, het vak van hoboïst en de muzikale uitdagingen.

"Leonie Walta neemt de lezer mee in haar zoektocht naar de vele dimensies van het vak dat haar vader uitoefende. Het resultaat is een informatief, kleurrijk en liefdevol geschreven boek, dat zowel de leek als de kenner zal boeien. Een bijzondere aanwinst!"
Pauline Oostenrijk

“Dit is een razend interessant en prachtig boek. Het is bijzonder en spannend dat het Leonie gelukt is om al die idealisten die erin aan het woord komen zo eerlijk en open over hun vak te laten spreken, want een hoboïst geeft niet graag een kijkje in zijn keuken.”
Han de Vries

"De hobo heeft zijn eigen biografie gekregen - compleet, systematisch, vlot leesbaar en persoonlijk."
Luister - magazine over klassieke muziek (oktober 2019)

"Leonie Walta laat met grote toewijding alle aspecten van het instrument aan bod komen. Het boek geeft een prima beeld van de moeilijkheden maar ook de mogelijkheden van het instrument."
NBD Biblion