Een temperamentvolle kameraad

Musici, instrumentenmakers en onderzoekers over de hobo

Ontwikkeling van de hobo

De afgelopen drie jaar heb ik intensief gewerkt aan een boek over de hobo. Ik sprak met vijftien professionele hoboïsten, instrumentenmakers en onderzoekers uit Nederland, Vlaanderen en Parijs en schreef hun boeiende verhalen over het instrument op. Gecombineerd met een inleiding over de historie en kenmerken van het instrument gaat het een informatief en prettig leesbaar boek worden voor liefhebbers van de hobo of van klassieke muziek in het algemeen.

Waarom de hobo? Mijn vader was professioneel hoboïst, geen alledaags beroep, en ik had al langer het plan om zijn herinneringen aan het vak op te schrijven. We hadden er helaas nog maar enkele gesprekken over gevoerd toen hij begin 2015 ernstig ziek werd en korte tijd later overleed. In de periode daarna besloot ik mijn idee voor een boek over het instrument en het vak door te zetten, maar met een veel bredere insteek.

Hoboïste Inge Ariesen

 

Meer aandacht voor de hobo
Voor mij was het een geweldig avontuur om me te verdiepen in dit instrument en er met inspirerende mensen over te spreken. Zij reageerden enthousiast op mijn initiatief voor dit boek, dat Een temperamentvolle kameraad gaat heten, en hopen dat het leidt tot meer aandacht voor hun geliefde instrument.

Rob Bouwmeester maakt rieten

Om in die missie te slagen en er een succesvol boek van te maken, wil ik ook de vormgeving, illustraties en druk professioneel aanpakken. Dat kost geld en daarom wil ik je graag vragen om mij hiervoor te sponsoren. Ik heb er bewust voor gekozen het boek in eigen beheer uit te geven omdat de doelgroep relatief klein en specifiek is maar wel goed bereikbaar.

Barokhoboïst Marcel Ponseele

 

Voorverkoop en sponsoring
Je kunt me steunen door het boek alvast bij mij te bestellen. Dan krijg je van mij een gesigneerd exemplaar zodra het boek klaar is – naar verwachting in het voorjaar van 2019. De softcover versie kost €24,95, de hardcover versie, die ik in beperkte oplage zal laten drukken, kost €32,50.

Wil je meer of minder bijdragen? Dat mag natuurlijk ook, elk bedrag is welkom. Sponsor je mij voor €250,- of meer dan vermeld ik je naam in het boek, als je daar prijs op stelt.

Hobobouwer Philippe Rigoutat in zijn atelier in Parijs

Als je het boek wilt bestellen en/of mij wilt sponsoren, stuur mij dan een e-mail dan stuur ik je een betaalverzoek of tikkie.

Met je ondersteuning voor dit project doe je de Nederlandse en Vlaamse hobowereld een groot plezier! En mij uiteraard ook.

Wil je meer weten of heb je vragen? Bel, app of mail mij.

Leonie Walta
leonie@leoniewalta.nl
06-14366392