Diensten

Schrijven

Ik schrijf heldere, leesbare verhalen over inhoudelijke onderwerpen uit wetenschap, sport en muziek. Dat doe ik onder andere voor vakbladen, kennisinstellingen, overheden en in eigen beheer.

Ik ben gedreven om zin en onzin van elkaar te scheiden, en pak graag diverse onderwerpen aan. Zo schreef ik bijvoorbeeld over hersenonderzoek, het onderhoud aan bruggen en sluizen, trainingsleer, talentontwikkeling in de topsport en de historie van muziekinstrumenten.

Projecten met een lange adem liggen mij het best, zoals langere artikelen die een grondige voorbereiding vereisen in de vorm van achtergrondonderzoek of meerdere interviews. Mensen die ik interview zeggen dat ze in mijn teksten terugzien dat ik een ingewikkeld onderwerp op hun terrein, zoals statistiek of bètawetenschap, ook echt begrepen heb.

Onderzoek

Mijn ervaring als wetenschappelijk onderzoeker zet ik graag in om een structuur aan te brengen in ingewikkelde vraagstukken.

Mijn achtergrondkennis ligt vooral op het gebied van verkeerskunde en civiele techniek, maar ik verdiep me ook met plezier in onderwerpen die nieuw voor me zijn. Het ligt mij goed om vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en van daaruit een totaalbeeld samen te stellen.

Jouw verhaal

Ben je wetenschapper, topsporter of musicus en heb je een boeiend inhoudelijk verhaal te vertellen maar is schrijven niet je sterkste kant? Ik help je graag met je blog, artikel of boek.

Dat kan in de vorm van een spellings- en grammaticacheck of een intensievere eindredactie met advies over de structuur van je tekst. Maar ik kan ook het schrijven gedeeltelijk of geheel van je overnemen. Ik kan goed luisteren en help je zonodig om de essentie van je verhaal helder te krijgen.